Strelca z Newtonu nasledovali ďalší, pribudli nové tragédie

16.12.2012 Celý región

Newport Beach 16. decembra (TASR) - Americká polícia zatkla muža, ktorý v sobotu na preplnenom parkovisku v južnej Kalifornii vypálil najmenej 50 rán, pričom spôsobil paniku ľudí nakupujúcich v blízkom nákupnom centre.

Ľudia v panike utekali z parkoviska do obchodov, aby sa tam skryli a zabarikádovali pred strelcom. Ten podľa hovorkyne miestnej polície strieľal do vzduchu, pričom nikoho nezranil. Polícia strelca zatkla a previezla na výsluch na policajnú stanicu.

Incident v Kalifornii sa stal len deň po masakre v základnej škole v Newtowne, štát Connecticut, kde prišlo o život 20 detí a šesť dospelých, a pár dní po streľbe v preplnenom nákupnom centre v Oregone, kde ozbrojený muž zastrelil dvoch ľudí a ďalšieho zranil. V oboch prípadoch sa páchatelia po čine zastrelili.

Tragédia v nemocnici

Ďalšia tragédia s použitím strelných zbraní sa odohrala v sobotu v nemocnici v meste Birmingham, štát Alabama, kde strelec spôsobil zranenia jednému policajtovi a dvom zamestnancom nemocnice. Nakoniec ho jeden z policajtov zastrelil.

V Alabame v piatok zaregistrovali ďalšie dva prípady násilných úmrtí: v prvom prípade prišla o život 30-ročná žena a jej dvaja synovia vo veku štyri a päť rokov, ktorých našiel ich muž a otec po návrate z práce domov zastrelených. V ďalšom prípade našli telá troch zastrelených v dome v meste Heflin. Predpokladaného páchateľa polícia na úteku po automobilovej naháňačke zastrelila.
 

Vyberte región